20 feb. 2016

Săpun natural Antimicotic cu Pau d'Arco, Neem, Black Walnut

Săpunul natural Antimicotic, Antibacterian, Antiviral a fost realizat special pentru persoanele ce au micoze sau diferite infecţii ale unghiilor, pielii şi scalpului.

Conține 16 plante cu puternice efecte antimicotice, antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare, cicantrizante, regenerantoare sub formă de pulbere sau uleiuri esențiale, printre care Black Walnut (nuca neagră), Pau d'Arco, Neem, Pelin, Dafin, Măslin, Cimbru, Oregano, Tea tree, precum și unturi și uleiuri naturale vegetale cum ar fi untul de Cacao, Shea și Ricin.
Săpunul este recomandat pentru spălarea şi dezinfectarea  zonelor pielii şi a unghiilor afectate de diferite micoze ( infecţii cu ciuperci, onicomicoză), a scalpului, precum şi a  pielii cu dermatoze, eczeme, ptiriazis versicolor, candidoze, infecţii cu stafilococi, streptococi, herpes, demodex etc.


Indicat şi pentru igiena intimă a persoanelor care au frecvent candidoze, herpes şi alte infecţii bacteriene sau virale, localizate în zona intimă cât şi pentru prevenirea acestor afecţiuni. 

Preventiv se va utiliza deasemenea  pentru spălarea şi dezinfectarea zonelor pielii  expuse contactului cu substanţe fungice, sau afectate de psoriazis, infecţii virale sau bacteriene.


După spălare se va usca pielea şi se va aplica pe zona afectată ULEI ANTIMICOTIC.

Recomandări suplimentare: • pentru micoze ale unghilor ţineţi măcar o dată pe zi zona afectată în apă caldă în care aţi adăugat Bicarbonat de sodiu alimentar (o linguriţă la un 1 litru apă).
 • pentru rezolvarea definitivă a micozelor la picioare, este foarte important să nu mai purtaţi şosetele şi incălţămintea pe care o foloseaţi când aveaţi micoza pentru a nu vă reinfecta.

Am ales pentru realizarea acestui săpun cele mai puternice plante medicinale recunoscute pentru proprietăţile lor antimicotice,  antibacteriene şi antivirale.

În această combinaţie plantele şi uleiurile îşi potenţează reciproc efectele sinergic pentru a acționa eficient împotriva infecţiilor pielii, în special a eczemelor, dermatitelor bacteriene, acneei, micozelor pielii (infectii provocate de ciuperci), candidozei, omicozei, tricofiţiei, herpes, ulceratii, rănilor care se închid greu, furunculelor, arsurilor, panariţiului, scabiei.


Ingrediente: uleiuri saponificate de: Măsline, cocos, Palmier, Cacao, Ricin, Shea, plante: Pau dArco, Black Walnut (Juglans nigra), Neem, Cat's claw ( gheara mâţei), Rostopască, Genţiană, Frunze de măslin, Cimbru, Cimbrişor, Șovârf, Pelin, Dafin şi uleiuri esenţiale de Tea tree,  Neem, Cimbru, Oregano, Dafin, Cuişoare, Lavandă.

Pau d'Arco - numit şi Arborele Furnicilor (Tabebuia avellanedae) este un arbore din America de Sud şi Centrală din a cărui scoarţă se obţine unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. 
Scoarţa arborelui era utilizată de către incaşi de mii de ani în scopuri medicinale, datorită calitatile sale antibiotice în tratarea diverselor infecţii, a malariei, a paraziţilor, a micozelor, a afecţiunilor respiratorii, pentru tratamentul rănilor, dar şi datorită calității de puternic stimulent imunitar pentru menţinerea stării de sănătate.
Compoziţia plantei a fost studiată de oamenii de ştiinţă fiind cunoscute acum principiile active ce susţin efectele ei terapeutice asociate. 
Lapacholul este principalul component activ al scoarţei de Pau d Arco, cu acţiune antibacteriană - impiedică multiplicarea bacteriilor (stafilococi, streptococi, brucella etc.), antivirală (herpes, viroze respiratorii, etc.), antimicotică.
Xilodina, un alt component, împiedică proliferarea micozelor (ciuperci precum candida, tricofiton, sau anumite tipuri de mătreaţă datorate unor micoze etc),  este antiparazitară, deoarece distruge paraziţi cum ar fi plasmodium, care produce malaria, demodex, etc.
Este recunoscut deja efectul antitumoral al scoarţei de Pau d'Arco, precum şi cel antiinflamator, analgezic, antireumatic  şi cicatrizant.
Scoarţa de Pau d'Arco este tonică, vitalizantă şi reîntineritoare pentru piele.

Neem - binecunoscutul arbore de Neem, denumit în medicina ayurvedică "tămăduitorul tuturor bolilor" este folosit de mii de ani, sub formă de pulbere din frunze şi scoarţă sau ulei din seminţe. Utilizat ca tratament intern, cât şi extern pentru tratarea infecţiilor bacteriene, virale, micotice, parazitare, a herpesului, a acneei, psoriazisului, eczemelor, scabiei, ca tratament pentru mătreaţă şi alte afecţiuni ale scalpului.

Deşi are un miros mai greu suportat este folosit în preparate cosmetice  şi creme foarte eficiente pentru acnee, herpes, eczeme, negi, psoriazis. Este emolient şi calmant pentru pielea iritată, crăpată sau cu arsuri.
  Black Walnut - Nuca neagră americană- cunoscută şi utilizată de indieni pentru efectele ei antibacteriene, antimicotice şi antivirale a fost studiată şi recunoscută acum şi de medicina modernă. Administrată  sub formă de pulbere din frunze sau coji de nucă crudă, în cantităţi stabilite de medicul fitoterapeut, este folosită fie sub formă de ulei, fie de tinctură în tratarea cu succes a afecţiunilor dermatologice cum ar fi: herpes, Herpes Simplex, epidermofiția (piciorul atletului), dermatofiția (pitiriazis versicolor), ulcer varicos, prurit, și eczemă. Tinctura din coaja crudă, verde, a nucului negru este folosită ca remediu pentru acnee, cancer, psoriasis, negi, alunițe și infecții bacteriene.

  Tinctura de nuc negru este folosita și pentru afectiunile bacteriene și micotice ale cavitatii bucale (gingivite, parodontite, stomatite, stomatite aftoase, glosite, alveolite, cheilite).

  Cat's claw ( gheara mâței) - originară din pădurile Americii de Sud conţine o mulţime de principii active cu proprietăţi antioxidante, antitumorale, antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare. Este utilizată în tratamentul afecţiunilor dermatologice, alergice, ale infcţiilor virale (herpes ). Cercetătoriii au descoperit că ingredientele active ale plantei stimulează sistemul imunitar şi cel de reconstruire a membranelor celulare uzate fiind un bun regenerator pentru pielea cu probleme.

  Rostopasca- este o plantă utilizataă încă din Evul Mediu în afecțiuni ale pielii, aluniţe, negi. Planta conține substanțe bioactive cu acțiune antibacteriană, antimicotică, antivirală și cicatrizantă: alcaloizi (cheleritrina, berberina) și taninuri, fiind recomandată ca adjuvant în: răni, fistule, dermatoze, psoriazis, infecții cronicizate ale pielii, negi, bătături și hipercheratoze.

  Lavanda - este o plantă care în antichitate era utilizată ca parfum de baie și antiseptic. Planta conține substanțe bioactive cu acțiune cicatrizantă, antimicotică și antimicrobiană: ulei esențial, acizi triterpenici, flavone și acid rozmarinic, care permit administrarea plantei ca adjuvant in afectiuni cutanate (infecții și micoze), mătreață și căderea părului.

  Gențiana - rădăcina de gențiană 
  este cunoscută ca un foarte bun cicatrizant şi antiinflamator.


  Frunzele de măslin - Frunzele de măslin au făcut obiectul unor cercetări minuţioase care au confirmat calităţile antibacteriene, antivirale şi antimicotice ale acestora.

  Cimbrul - este utilizat foarte mult în alimentaţie drept condiment, dar are și proprietăți medicinale antibacteriene, antimicotice (pentru micozele unghiilor, onicomicoze şi a tălpii piciorului - picior de atlet, candidoze), antivirale şi nu în ultimul rând antibiotice. Toate aceste acțiuni terapeutice ale cimbrului şi a uleiului esenţial de cimbru au fost confirmate de cercetări ştiinţifice laborioase.

  Cimbrişorul - denumit şi "antibioticul săracului", are proprietăţi puternic antiseptice, bactericide, antivirale, dezinfectante şi este, deasemenea, un excepţional antimicotic.

  Șovârful - utilizat în dermatologie sub formă de ulei esenţial este un puternic antibiotic natural.


  Pelinul - este o plantă mult utilizată în terapiile populare, iar la noi în ţară era folosit în săpunul de casă pentru proprietăţile lui dezinfectante,  antiinflamatoare, cicatrizante. Este indicat pentru țngrijirea şi vindecarea ulceraţiilor şi rănilor purulente. Pelinul este un antimicotic activ in cazuri de candidoză, onicomicoză şi ajută la tratarea hemoroizilor.  Dafinul - arbust aromatic, numit și "planta învingătorilor", dafinul învinge prin calităţile luimedicinale micozele, viruşii şi bacteriile, paraziţii şi scabia.

  Cuişoarele - sunt mugurii arborelui de cuişoară. În practica  medicală cuişoarele sunt folosite ca antimicotic, antibacterian, antiseptic, antiinflamator şi analgezic. Cuişoarele conţin un compus activ numit eugenol, cunoscut în stomatologie pentru efectul analgezic, antibiotic, antiinflamator şi antibacterian.

  Uleiurile esenţiale de tea tree,  neem, cimbru, oregano, dafin, cuişoare, lavandă conţin principii active foarte concentrate ale plantelor din care au fost extrase, plante care au virtuţi incontestabile şi dovedite în cazuri de infecţii bacteriene, virale şi fungice, sunt antiinflamatoare şi cicatrizante. Acţionează eficient în cazuri de acnee, rozacea, dermatoze şi alte afecţiuni cutanate.

  Săpunul natural Antimicotic cu Pau d'Arco, Neem și Black Walnut este realizat prin metoda de saponificare la "rece", metodă care nu distruge principiile active ale extractelor din plante cu proprietăţi antimicotice, antibacteriene şi antivirale foarte eficiente ce au fost folosite.
  Niciun comentariu:

  Trimiteți un comentariu

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...