2 feb. 2014

Săpun natural cu muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului – TRIPLE THERAPY

       Săpun natural cu flori de muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului –
 TRIPLE THERAPY

Săpunul Triple Therapy  a fost realizat  pentru ca pielea noastră să beneficieze în cadrul procesului de spălare de multiplele virtuţi terapeutice  ale celor :

  • trei plante medicinale cunoscute pentru efectul lor de regenerare şi tratare a afecţiunilor pielii :muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului,  a celor 
  • trei tipuri de argilă: albă, verde, roşie şi a 
  • unturilor şi uleiurilor vegetale saponificate prin metoda „la rece” pentru a păstra astfel principiile active ale ingredientelor din compoziţie.

Spălarea tenului, băile de abur sau compresele cu infuzie din flori de muşeţel, gălbenele sau codiţa şoricelului  sunt recomandate de cosmeticieni pentru efectele lor emoliente, decongestionante, calmante, antibacteriene, antiinflamatoare, revitalizante şi regenerante,  pentru ca  tenul să  devină apoi mai curat, mai luminos şi mai fin.

Noi ne-am gândit să realizăm acest săpun terapeutic  cu macerat şi ulei de  muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului pentru a folosi direct în procesul zilnic de spălare a pielii, principiile active ale acestor plante medicinale.

Săpunul terapeutic Triple Therapy poate fi folosit atât pentru faţă cât şi pentru corp. Este recomandat pentru toate tipurile de ten fiind benefic pentru tenul uscat sau matur dar este şi un săpun recomandat  pentru pielea cu probleme: dermatoze, psoriazis, pentru emolierea şi regenerarea pielii de pe coate sau călcâie etc.

Este un săpun hrănitor pentru piele datorită compoziţiei sale speciale cu unt de shea şi cu  uleiurilor presate la rece, ce au proprietăţi antioxidante şi regenerante, de refacere a colagenului, dar au şi nutrienţi şi vitamine importante, cum ar fi vitaminele A, E, B2, B6.

Este emolient, delicat, calmant, cicatrizant, antibacterian, antimicotic,  antialergic, epitelizant, antiacneic. 
 Acest săpun are  efect antiseptic, antimicrobian, antistafilococic, descongestionant, antiinflamator, cicatrizant şi calmant datorită actiunii sinergice a plantelor medicinale, a ingredientelor componente şi a uleiurilor esenţiale de palmarosa, roiniţă.


Ingrediente: uleiuri   saponificate de : măsline, cocos, palmier, ricin , unt de shea ,  macerat în ulei de măsline din flori de muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului , ulei presat la rece  de sâmburi de struguri, ulei de muşeţel, ulei de gălbenele, argilă roşie, argilă albă, argilă verde, uleiuri esenţiale de  roiniţă, palmarose, ylang –ylang.


Extractul din plante – muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului - s-a realizat prin "macerarea la rece" a plantelor în ulei de măsline extravirgin,  timp de 3 săptămâni. În acest timp principiile active valoroase pentru ingrijirea tenului sunt absorbite în ulei. Principalele proprietăţi  ale acestor plante sunt:

  •          muşeţelul – este  probabil cea mai cunoscută şi întrebuinţată plantă medicinală. În Egiptul antic era considerată un “panaceu” (nume dat odinioară unor remedii naturale despre care se credea că ar putea să vindece orice boală). In cosmetică, muşeţelul este recunoscut pentru efectul sau calmant, fiind recomandat in deosebi tenului iritat şi sensibil, este un  puternic antiinflamator, antibacterian,   este bogat in antioxidantul quercentin ceea ce il recomandă în lupta împotriva  radicalii liberi fiind un aliat împotriva îmbătrânirii pielii. Conferă emoliere şi catifelează pielea. Muşeţelul este tonic,  stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic , folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile este calmează nervii,  este recomandat în anxietate şi insomnie. O baie realizată cu săpun cu muşeţel este calmantă şi relaxantă.
  •        gălbenelele - proprietăţile calmante şi antiinflamatoare ale gălbenelelor  sunt atribuite prezenţei manganului şi carotenoizilor din compoziţia florilor de gălbenele. Uleiul de gălbenele este recomandat pentru îngrijirea tenului sensibil, hipersensibil, cu roşeaţă sau cuperozic datorită proprietăţilor de calmare, regenerare şi tonifiere. Datorită principiilor active pe care le conţine, uleiul de galbenele are o acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi  epitelizantă în afecţiunile  acneice ale pielii. 
  •       codiţa şoricelului - are proprietăţi astringente, calmante, antiseptice, antiinflamatorii, decongestive, hemostatice şi cicatrizante
Argilele -  proprietăţile generale ale argilelor pure de grad cosmetic sunt: catifelant, calmant, purifiant, detoxifiant, descongestionant, reparator si regenerant cutanat.


Argila albă - este un miracol al naturii, având  calitatea uluitoare ca indiferent de modul de folosire fie  intern, fie doar  exterior la nivelul pielii, ea se localizează în final spre locul afectat, absoarbe ceea ce este nociv, apoi expulzează, de regulă pe calea tubului digestiv sau direct la suprafaţa pielii. Argila are o remarcabilă putere de absorbţie, este  antitoxică,  cicatrizantă, potenţează regenerarea celulară, reepitelizarea,  reîncarcă celulele cu  energie vitală, este calmantă, antiinflamatoare, protectoare.  Restabileşte echilibrul acido-bazic al pielii.

Argila verde – extrasă din zona Mediteraneană , normalizeaza metabolismul celular, incetineste procesele de imbatranire, detoxifiaza. Recomandata in special pentru tenul gras si mixt, normalizeaza functia glandelor sebacee si are efect tonifiant fiind bogată  in  minerale cum ar fi siliciu, aluminiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, cupru, zinc, seleniu, cobalt, mangan. 
Argilă roşie- are  proprietăți de calmare și împrospătare în special a pielii inflamate. Este remarcabilă ca  revitalizantă, detoxifiantă a pielii încărcate,  obosite  sau ridate.

Uleiurile esenţiale de Palmarosa, roiniţă şi ylang-ylang, alese special atât pentru calităţile lor terapeutice care  îi conferă Săpunului natural Triple Therapy proprietăţi regenerante, antibacteriene, antinflamatoare, dar şi un parfum natural delicat, uşor fructat.


Săpunul natural cu muşeţel, gălbenele şi codiţa şoricelului – Triple Therapy

este realizat manual prin metoda de saponificare la "rece",

care păstrează principiile active ale unturilor şi uleiurilor vegetale din compoziţie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...