1 feb. 2012

Despre acnee

Despre acnee…

Acneea este cea mai comună afecţiune cronică a pielii, care se caracterizează prin inflamarea glandelor sebacee şi a foliculilor piloşi. De regulă, apare pe pielea de pe faţă, gât, piept sau umeri.
Cea mai frecventă formă de acnee este cea juvenilă, care afectează aproximativ 80% dintre adolescenţi, se vindecă singură în jurul vârstei de 19 ani, fără a lăsa cicatrici dacă nu sunt suprainfectate sau stoarse coşurile. Altă forma de acnee este acneea rozaceea, care apare mai ales la femeile cu  varsta de peste 40 ani. 

Ce trebuie să fac pentru a scăpa de acnee?

Transformă-ţi  acum stilul de viaţă!

Tu eşti singura care alegi să iei decizii corecte şi inteligente pentru sănătatea ta fizică, emoţională şi spirituală, pentru a fi frumoasă, armonioasă, radioasă, pentru a avea un chip plăcut şi luminos şi o stare de încredere care te va face să te simţi bine oriunde şi oricând.
Începe chiar de azi să :  
  •  abordezi o alimentaţie cât mai naturală, cumpără fructele şi legumele din piaţă, direct de la producatori.
  • elimini din alimentaţia ta  cafeaua, băuturile alcoolice, băuturile  carbogazoase , carnea, preparatele din carne, conservele, zahărul alb, făina albă, condimentele picante, înghetaţa, bomboanele, produsele fast-food,  chips-uri, biscuiţii şi produsele de patiserie,  alimentele procesate termic sau prăjite, mâncarea  grasă, picantă şi sărată. 
  • elimini fumatul
  • adopţi un regim de detoxifiere a organismului cu ajutorul plantelor medicinale
  • bei câte 2 litri de apă plată pe zi, pentru a elimina toxinele din organism.
  •  acorzi atenţie odihnei, să dormi câte 7-8 ore pe zi şi să nu pierzi nopţile, pentru că fiinţa umană este diurnă, deci trebuie să fie activă ziua şi să doarmă noaptea. Lipsa de somn declanşează acneea sau chiar o agravează.
  • petreci cât mai mult timp în aer liber, vei observa că în vacanţe, la munte sau la mare, acneea este ca şi vindecată
  • stai la calculator numai dacă ai neapărat de lucru, expunerea la lumina ecranului agravează acneea
Dacă vrei cu adevărat să te bucuri din plin de sănătate şi să arăţi superb, merită să începi o viaţă nouă şi vei observa în timp că noul tău stil de viaţă este mult mai uşor şi plăcut de realizat. Aminteşte-ţi că multe vedete de succes au un regim lacto-vegetarian, ceea ce le permite să arate mereu minunat.

Iată paşii de urmat dacă ai decis să te vindeci natural: 

1. Cura cu fructe şi legume

Este bine să urmezi pentru început o cură de detoxifiete a organismului, dietă bazata numai pe fructe - mere, pere, struguri, portocale, grapefruit, piersici, ananas.
De asemenea, în aceasta perioadă este bine să bei numai apă plată sau de izvor, sucuri făcute la storcător din morcov, mere şi citrice, toate acestea să fie cca 2 litri pe zi. Durata acestei cure minim 7 zile.


2. Tratament adjuvant cu plante medicinale cu efect detoxifiant, depurativ, diuretic şi imunostimulator.

Amestec antiacneic din plante : brusture, trei fraţi pătaţi, păpădia, trifoi roşu, codiţa şoricelului,  echinaceea,  salvie,  roiniţă, frasin, gălbenele,  genţiană, mentă, sunătoare, levănţică, rocoină, rostopască.
Realizează un amestec de minim 5 plante din cele recomandate, din care să nu lipsească cele subliniate (cu cât vei pune mai multe plante într-un amestec, cu atât el va fi mai eficient, datorită efectului sinergic).
Ia plantele de 4 ori pe zi  înainte de masă, fie ca pulbere sublingual (1 linguriţă pulbere de plante se ţine sub limbă timp de 10-15 minute şi se înghite apoi cu apă plată sau apă de izvor) sau sub formă de macerat la rece din plante (2 linguri plante la 1 litru apă plată sau de izvor, se ţin plantele la macerat în apă 6 ore – de seara până dimineaţa , se strecoară, şi se bea de 4 ori pe zi inainte de masă câte 1 cană de macerat).
Dacă vei adopta şi o conduită alimentară bazată pe fructe şi legume proaspete, succesul va fi asigurat mult  mai repede.
Durata tratamentului cu plante medicinale - se va realiza pe toată perioada până la vindecarea completă şi încă 3 luni după aceea pentru stabilizarea rezultatelor obţinute.


  3. Dieta echilibrată şi naturală pentru o viaţă sănătoasă
După o săptămână în care  ai consumat numai fructe, introdu în alimentaţie alimente cât mai proaspete şi uşoare, cum ar fi: fructe şi legume sub formă de salată de fructe cu nuci şi  miere de albine naturală, salate de legume,  cereale integrale sub formă de fulgi sau fierte cu legume,, orez brun, mei sau seminţe încolţite. Utilizează  numai uleiuri presate la rece de sâmburi de struguri sau măsline.
Lactatele şi ouăle se vor evita pe toată perioada până la vindecarea completă.
Pentru a te iniţia în tainele alimentaţiei naturale accesează blogurile sau site-urile  cu alimentaţie vegetariană sau raw, vei constata cu uimire ce delicii culinare se pot prepara din fructe şi legume şi ce savuroasă va fi hrana cu care te vei delecta, astfel încât mâncărurile cu care te hrăneai anterior îţi vor părea fade şi monotone.

4. Ingrijiri cosmetice adecvate

În plus, pentru a ajuta la rezolvarea problemei acneice, spălaţi faţa cu apă plată sau apă de izvor în care aţi adăugat căteva picături de Argint coloidal  sau cu un macerat la rece dintr-un amestec de plante medicinale : muşeţel, gălbenele, brusture, trei fraţi pătaţi, păpădie, sunătoare (1 lingură de plante se lasă la macerat în 0,5 litri apă timp de 6 ore , după care strecuraţi). Dacă nu găsiţi toate aceste plante, puteţi folosi cu succes chiar şi numai două sau trei dintre ele.
Daca aveţi Argint coloidal spray pulverizaţi uşor pţină soluţie pe piele în  locurile in care aveţi acneea. Aplicaţi acest procedeu de 2-3 ori pe zi după ce în prealabil v-ati spălat.  

5. Foloseşte o cremă cu ingrediente 100% naturale, special creată pentru tenul problematic, acneic, cum ar fi Crema naturală ANTIACNEICĂ cu neem, tea tree, salvie, argilă albă activă, extracte din plante, ulei de jojoba şi unt de shea de la Ambrozeea (pe care o găseşti aici).

Îţi doresc sănătate, armonie, perseverenţă şi succes deplin!
Ambrozeea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...